Buradasın
Kastamonu kır pidesinin özelliği nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kastamonu kır pidesinin özellikleri şunlardır:
- Kapalı Pide: Genellikle börekçi ve kendine has kır pidesi dükkanlarında satılan, kapalı bir pide türüdür 1.
- Malzeme Çeşitliliği: Kıymalı, peynirli, ıspanaklı veya patatesli gibi çeşitli malzemelerle yapılabilir 13.
- Pişirme Yöntemi: Karadeniz pidesinin aksine, taş fırında değil, elektrikli fırında pişirilir 14.
- Yenme Şekli: Alışılageldik biçimde çatalla yenir 14.
- Servis: Kahvaltı ve bazen de öğle yemeğinde tüketilir, yanında genellikle çay içilir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: