• Buradasın

    Kastamonu Etli Ekmeği kaç saatte pişer?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A golden-brown Kastamonu meat bread fresh out of a traditional oven, with steam rising and a cook in a Turkish kitchen smiling as they prepare to serve it.
    Kastamonu etli ekmeğinin kaç saatte piştiğine dair bir bilgi bulunamamıştır. Ancak, Kastamonu etli ekmeğinin pişirilme aşamalarından bazıları şu şekildedir:
    • Hamur hazırlama 1. Un, su ve tuz ile hamur hazırlanır ve 20-30 dakika dinlendirilir 15.
    • İç harcı hazırlama 1. Kıyma, soğan, baharatlar ve su ile iç harcı yapılır 15.
    • Pişirme 15. Hamur, oval şekilde açılıp iç harç yayıldıktan sonra, kenarları yapıştırılarak sac üzerinde veya yağsız teflon tavada pişirilir 15.
    Etli ekmeğin taş fırında pişirilmesi, lezzeti artıran bir diğer unsurdur 3. Fırınlama süresi doğru ayarlanmalı; ekmeğin üstü nar gibi kızarırken, iç malzemelerin de iyice pişmesi sağlanmalıdır 3.

    Konuyla ilgili materyaller

    Kastamonu etli ekmek içinde ne var?

    Kastamonu etli ekmek içinde bulunan malzemeler: İç harcı: 250 gr dana döş etinden kıyma, 3 orta boy soğan, yarım çay bardağı su, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, tuz. Hamur: 3 su bardağı un, 1 su bardağı ılık su, tuz. Ayrıca, bazı tariflerde 1 yumurta da eklenmektedir. Etli ekmeğin patatesli, mantarlı, kesikli, yoğurtlu, cevizli ve ıspanaklı gibi çeşitleri de yapılmaktadır.