Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kas yapan yiyeceklerin günde kaç tane yenmesi gerektiği, kişinin yaş, cinsiyet, aktivite düzeyi, sağlık durumu ve diğer bireysel faktörlere bağlı olarak değişir 2.
Bazı kas yapan yiyeceklerin günlük tüketim miktarları:
- Yumurta: Günde 2-3 yumurta tüketilebilir, ancak kişisel ihtiyaçlara göre bu miktar değişebilir 35.
- Tavuk eti: Günde 100-200 gram tavuk göğsü tüketilebilir 3.
- Badem: Ara öğünlerde günde 20-30 gram çiğ badem yenebilir 3.
- Yulaf: Günde 50-75 gram yulaf ezmesi tüketilebilir 3.
- Somon: Haftada 1-2 kez, 150-200 gram somon tüketilebilir 3.
Kas gelişimi için en uygun beslenme programını belirlemek amacıyla bir beslenme uzmanına danışılması önerilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: