Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karpuz frozen yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 kase kabuksuz ve çekirdeksiz donmuş karpuz 12;
- yarım limon suyu 12;
- 1 tatlı kaşığı bal 12;
- süslemek için 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 limon kabuğu 1.
Yapılışı:
- Süsleme için toz şeker ve limon kabuğunu havanda dövün ve düz bir tabağa alın 1.
- Servis bardağının ağzına limon sürün ve tabağa bandırarak hazırlayın 1.
- Blender haznesine karpuz, limon suyu ve balı koyup tamamen püre olana kadar çekin 12.
- Hemen servis edin 1.
Notlar:
- Karpuzu dondururken tek kat halinde bir tepsiye dizmek veya geniş bir buzdolabı poşetine yaymak ve en az 4-5 saat, tercihen bir gece boyunca dondurmak önerilir 2.
- Tatlılığı az ise, rafine şeker yerine bal, agave şurubu veya akçaağaç şurubu kullanılabilir 2.
- Az miktarda soğuk içme suyu veya hindistan cevizi suyu, karışımın hem kolay çekilmesini hem de frozen kıvamının bozulmamasını sağlar 2.
- Taze nane yaprakları, rendelenmiş taze zencefil veya lime kabuğu eklenerek lezzet zenginleştirilebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: