Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karataş kebabı tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir:
Malzemeler:
- 1 su bardağı süt (ılık) 1
- 2 yemek kaşığı toz şeker 1
- 1 tatlı kaşığı yaş maya 1
- 2 çay kaşığı tuz 1
- 1/2 su bardağı zeytinyağı 1
- 1/2 çay kaşığı toz tarçın 1
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal 1
- 1/2 çay kaşığı yenibahar 1
- 1/2 çay kaşığı havlıcan 1
- 1/2 çay kaşığı zencefil 1
- 8 adet karanfil 1
- 8 adet kakule 1
- 1 yemek kaşığı çörek otu 1
- 1 yemek kaşığı susam 1
- 2,5 su bardağı un 1
İç malzemesi için:
Yapılışı:
- Süt, şeker ve mayayı karıştırıp 10 dakika dinlendirin 1.
- Havanda kakule ve karanfili toz haline getirip eleyin 1.
- Mayalı karışıma zeytinyağı, tuz, baharatlar, çörek otu ve susamı koyup karıştırın 1.
- Karışıma unu azar azar ekleyip ele yapışmayan, pürüzsüz bir hamur yoğurun ve 30 dakika üstü örtülü şekilde dinlendirin 1.
- Dinlenen hamuru 8 eşit parçaya bölün, her bir parçayı parmak uçlarınızla uzun ve ince bir şekilde genişletip ortasına çörek otu ve susam serptikten sonra kenarlardan ortaya doğru yapıştırıp rulo yapın 1.
- Ruloları merdane ile yuvarlak şekilde tatlı tabağı boyutunda açın 1.
- Hazırladığınız kebabı yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin ve 180 derecelik sıcak, fanlı fırında tabanları iyice kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin 1.
- Fırından çıkan kebabı oda sıcaklığında servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: