Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karataş kebabı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, Adana mutfağına özgü bazı yemekler hakkında bilgi verilebilir.
Karataş Kıddesi Tarifi:
- Malzemeler: 1 su bardağı ılık süt, 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı yaş maya, 2 çay kaşığı tuz, yarım su bardağı zeytinyağı, yarım çay kaşığı yenibahar, yarım çay kaşığı zerdeçal, 8 adet karanfil, 8 adet kakule, 1 yemek kaşığı susam, 1 yemek kaşığı çörek otu, 2,5 su bardağı un, iç malzemesi için 1 yemek kaşığı çörek otu ve 1 yemek kaşığı susam 23.
- Yapılışı: Süt, şeker ve mayayı karıştırıp 10 dakika bekletin. Baharatları ve diğer malzemeleri ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru 8 eşit parçaya bölüp rulo şeklinde sarın ve merdane ile açın. Hazırlanan kıddeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirip 180 derecede 25 dakika pişirin 23.
Adana Kebap Tarifi:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: