Karadeniz Bölgesi'nde yetişen bazı bitki türleri: Ağaçlar: Kayın, kestane, gürgen, ıhlamur, akçaağaç, karaağaç, meşe, kızılağaç, dişbudak, sarıçam, köknar, karaçam, ladin. Tarım Ürünleri: Mısır, fındık, çay, pirinç, yonca, yem bitkileri, lahana, fasulye, incir, elma, üzüm, pazı, patates, kiraz, erik. Yabani Bitkiler: Kulağı, ekşikulak, ebem ekşisi, koyun kıran, binbir delikotu, mayasılotu, Kafkas ıhlamuru, aksöğüt, su teresi, acı gerdeme, kuşekmeği, sarımsakotu, süpürge çalısı, mor çiçekli orman gülü, ayıüzümü, çayüzümü, küçük meyveli Trabzon hurması, çuha çiçeği, frenk üzümü, idris ağacı, orman çileği, karayemiş, muşmula, bir tohumlu alıç, küçük yapraklı alıç, ahlat, kuşburnu, siyah meyveli kuşburnu, ahududu, sultan böğürtleni, kuş üvezi, yalancı iğde, kızılcık, yabani kızılcık, barut ağacı, derici sumağı, menengiç, ekşi yonca, rezene, deve kulağı, mor kantarong, boruçiçeği, güzelavratotu, karabanotu, güvey feneri, mayasılotu, uzun yapraklı nane, mercanköşk, kekik, büyük yapraklı sinirotu, pasrenkli yüksükotu, otsu mürver, kara mürver, doğu kartopu, hindiba, şifaotu, koyun pıtrağı, gümüşdüğme, karahindiba, öksürük otu, acı çiğdem, kardelen, civanperçemi, çan çiçeği, peygamber çiçeği, kazayağı, sütleğen, ebegümeci, papatya, yarpuz, çuha çiçeği.