Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karadeniz'in en iyi balının hangisi olduğu konusunda kesin bir görüş yoktur. Ancak Karadeniz bölgesinde üretilen bazı bal çeşitleri şunlardır:
- Anzer Balı 13. Rize'nin Anzer yaylasında, 400'den fazla çiçek türünün öz suyunun toplanmasıyla elde edilir 1.
- Kestane Balı 14. Karadeniz'in sık ormanlarında yetişen kestane ağaçlarının çiçeklerinden elde edilir 4.
- Trabzon Balı 2. Doğu Karadeniz Bölgesi'nde, özellikle Trabzon, Rize ve Artvin illerinde üretilir 2.
- Çiçek Balı 24. Ege Bölgesi'nin rengarenk çiçeklerinden toplanan nektarlarla yapılır 4.
Balın kalitesi, doğallığı, organik sertifikası, aroma ve tat profili ile besin değeri gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: