• Buradasın

    Karadeniz güveçte kekik olur mu?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A steaming clay pot of Karadeniz güveç with aromatic thyme sprigs scattered on top, set against a rustic wooden table with a backdrop of lush green mountains.
    Evet, Karadeniz güveç tariflerinde kekik kullanılabilir 13. Kekik, güvecin lezzetini artıran bir baharattır 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A rustic clay pot filled with layered hamsi (anchovies), diced tomatoes, green peppers, and onions, drizzled with olive oil, resting on a wooden table in a cozy Black Sea kitchen with lush green hills visible through the window.

    Karadeniz'de güveç nasıl yapılır?

    Karadeniz usulü güveç yapmak için gerekli malzemeler: 600 g dana kuşbaşı eti; 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı; 2 kuru soğan; 4 diş sarımsak; 2 patates; 1 havuç; 150 g taze fasulye; 1 kapya biber; 2 domates; 2 sivri biber; 1 tutam taze kekik; Tuz, karabiber; 600 ml su veya et suyu. Yapılışı: 1. Büyük, kalın tabanlı bir tencere veya döküm güveci ocağa alın, yağı ekleyin ve ısıtın. 2. Kuşbaşı eti yüksek ateşte çevire çevire mühürleyin, etin rengi kahverengiye dönmeli. 3. Doğranmış kuru soğan ve sarımsağı ekleyin, hafifçe soteleyin. 4. Havuç ve patatesi iri doğrayıp tencereye alın, 2-3 dakika karıştırarak pişirin. 5. Doğranmış fasulye, kapya biber ve sivri biberi ilave edin. 6. Domatesleri ekleyin, birkaç dakika karıştırın. 7. Tuz, karabiber ve kekikleri ekleyin. 8. Üzerini geçecek kadar et suyu veya su ilave edin (yaklaşık 600 ml). 9. Kapağı kapatıp önce yüksek ateşte 5-10 dakika kaynatın, sonra en kısık ateşte 60-75 dakika pişirin. 10. Ara sıra yemeği kontrol edin ve suyu azalırsa az miktar sıcak su ekleyin. Karadeniz usulü güveç, fırında da pişirilebilir. Güveçleri fırında pişirirken, üst kısmın hafifçe kızarması için üzerini alüminyum folyo ile kaplamak faydalı olacaktır. Ayrıca, Karadeniz güveç yapımında deniz ürünleri (örneğin; hamsi veya palamut) veya sadece sebzeler de kullanılabilir.

    Güveçte hangi kekik kullanılır?

    Güveçte genellikle kuru kekik kullanılır. Kekik, standart bir sığır eti güveçteki diğer baharatlara ve sığır etinin kendisine mükemmel bir katkı sağlar. Kekik dışında güveçte kullanılabilecek baharatlardan bazıları şunlardır: kırmızı biber; karabiber; nane; pul biber; defne yaprağı.