Buradasın
Kara şimşek yemeği nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kara Şimşek Yemeği Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 3 yemek kaşığı tereyağı 1
- 1 adet soğan 1
- 3 adet sivri biber 1
- 1 adet domates 1
- 2 yemek kaşığı domates salçası 1
- 1 yemek kaşığı biber salçası 1
- 2 yemek kaşığı kurutulmuş domates 1
- 200 gr kıyma 1
- 2 su bardağı yeşil mercimek 1
- 2 litre su 1
- 1 su bardağı erişte 1
- 1 tatlı kaşığı tuz 1
- ½ tatlı kaşığı karabiber 1
- 1 tatlı kaşığı pul biber 1
Yapılışı:
- Tereyağını tencereye alıp eritin ve doğranmış soğanları soteleyin 1.
- Ardından biberleri de soteleyin ve kıymayı ilave edin 1.
- Kıyma piştikten sonra salçaları ekleyip kavurun 1.
- Kurutulmuş domates ve doğranmış domatesi ilave edip 1-2 dakika pişirin 1.
- Ayıklanmış yeşil mercimeği tencereye alın ve üzerine suyu ilave edin 1.
- Tuz ve baharat ayarını yaptıktan sonra mercimekler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin 1.
- Suyu azaldığında arada su takviyesi yapın 1.
- Mercimekler patlayınca erişteyi ekleyin ve erişteler pişince ocaktan alın 1.
- Klasik bir lezzet olan kuru soğan ile birlikte servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: