• Buradasın

    Kara Şimşek yemeği hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kara Şimşek yemeği, genellikle Karadeniz bölgesine ait bir yemektir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kara şimşek yemeği nasıl yapılır?

    Kara Şimşek Yemeği Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 3 yemek kaşığı tereyağı - 1 adet soğan - 3 adet sivri biber - 1 adet domates - 2 yemek kaşığı domates salçası - 1 yemek kaşığı biber salçası - 2 yemek kaşığı kurutulmuş domates - 200 gr kıyma - 2 su bardağı yeşil mercimek - 2 litre su - 1 su bardağı erişte - 1 tatlı kaşığı tuz - ½ tatlı kaşığı karabiber - 1 tatlı kaşığı pul biber Yapılışı: 1. Tereyağını tencereye alıp eritin ve doğranmış soğanları soteleyin. 2. Ardından biberleri de soteleyin ve kıymayı ilave edin. 3. Kıyma piştikten sonra salçaları ekleyip kavurun. 4. Kurutulmuş domates ve doğranmış domatesi ilave edip 1-2 dakika pişirin. 5. Ayıklanmış yeşil mercimeği tencereye alın ve üzerine suyu ilave edin. 6. Tuz ve baharat ayarını yaptıktan sonra mercimekler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. 7. Suyu azaldığında arada su takviyesi yapın. 8. Mercimekler patlayınca erişteyi ekleyin ve erişteler pişince ocaktan alın. 9. Klasik bir lezzet olan kuru soğan ile birlikte servis edin.

    Kara Şimşek içinde ne var?

    Kara Şimşek yemeği genellikle şu malzemelerden oluşur: Kırmızı et (sığır eti, kuzu eti vb.). Sebzeler (patlıcan, biber, domates, patates gibi). Baharatlar (kimyon, karabiber, pul biber gibi). Salça. Ayrıca, yemeğin tarifine göre farklı malzemeler de eklenebilir.