Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- 30 ml espresso 1;
- 1 fincan süt 1;
- isteğe bağlı olarak çikolata rendesi, krem şanti, tarçın veya kakao 12.
Hazırlanışı:
- Fincana espresso dökülür 12.
- Soğuk süt, 65-70 dereceye kadar ısıtılır ve süt köpürtücüsü ile köpük elde edilir 12.
- Süt, kahvenin üzerine dökülür ve köpük en üst kısma yerleştirilir 12.
Çeşitleri:
- Islak/hafif cappuccino: Daha fazla süt, daha az süt köpüğü içerir ve latteyi anımsatır 15.
- Kuru cappuccino: Daha az ısıtılmış süt ve daha fazla süt köpüğü içerir, espressonun tadı daha yoğun hissedilir 15.
- Aromalı cappuccino: Vanilya, karamel, nane, ahududu, tarçın, çikolata ve fındık gibi aromalarla hazırlanır 15.
- Iced cappuccino/freddo: Soğuk cappuccino çeşididir, genellikle buzla hazırlanır 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: