Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kanlıca yoğurdu, meşhur olmasının birkaç nedeni:
- Geleneksel üretim yöntemi: 1893 yılında Bulgaristan'dan göç eden Poyraz İbrahim Ağa'nın başlattığı ve torunu Muhammed Ali Sakkaf tarafından devam ettirilen, günlük doğal sütten üretim ve maya olarak bir gün öncesinin yoğurdunun kullanılması 12.
- Katkısız olması: İmalatında hiçbir katkı maddesi kullanılmaması 13.
- Pudra şekeri ile tüketimi: Bu yöntemle hem tatlı hem de sağlıklı bir lezzet sunması 24.
- Eşsiz tadı: Pembe renkte ve bıçakla kesilecek kadar koyu bir kıvama sahip olması 2.
- Tarihi şöhreti: Osmanlı döneminde de bu şekilde servis edilmesi 2.
- Doğallığı: Üretiminde manda, keçi ve baharda koyun sütü kullanılması 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: