• Buradasın

    Kamelya Çorbası nerenin meşhur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kamelya Çorbası, Malatya yöresine özgü bir çorbadır 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Hangi ülkenin hangi çorbası meşhur?

    Bazı ülkelerin meşhur çorbaları şunlardır: Amerika: Clam and corn Chowder (deniz ürünleri ve mısırla yapılan kıvamlı sebze çorbası). Çin: Won ton Soup (mantılı ve sebzeli "şeffaf" çorba), Lanzhou sığır etli erişte çorbası. Fransa: Soğan Çorbası (içerisinde bir dilim kızarmış ekmek, bol kaşar peyniri bulunan "şeffaf" çorba), Bouillabaisse (Marsilya yöresinde yapılan, patatesli balık ve deniz ürünleri çorbası). İspanya: Gaspacho (Endülüs bölgesinden soğuk domates çorbası). İtalya: Minestrone (içerisinde kalın kesilmiş taze makarna bulunan sebze çorbası). Japonya: Miso soup (yosun türü bir bitkinin "şeffaf" türde çorbası). Macaristan: Gulash (çok sulu tas kebabı kıvamında et çorbası). Rusya: Bortch (lahanası bol, kremalı sebze çorbası). Türkiye: Ezogelin Çorbası, İşkembe Çorbası, Tarhana Çorbası, Yayla Çorbası.

    Kamelya çorbasının içine ne konur?

    Kamelya çorbasının içine şu malzemeler konur: 3 bardak et suyu; 3 bardak süt; 2 bardak bezelye; 2 kaşık un; 1 fincan sıvıyağ; 50 gr rendelenmiş kaşar peyniri; kırmızı toz biber; tuz.