Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kalsiyumu yüksek olan kişilerin kalsiyum içeriği yüksek olan besinleri sınırlaması önerilir. Bu besinler arasında:
- Süt ve süt ürünleri: Süt, yoğurt, peynir gibi ürünler 24.
- Yeşil yapraklı sebzeler: Ispanak, brokoli, pazı gibi sebzeler 24.
- Balıklar: Sardalya, somon gibi küçük balıklar 24.
- Kuruyemişler: Badem, fındık 24.
- Tohumlar: Susam, chia tohumu 4.
Ayrıca, kalsiyum takviyeleri de kalsiyum seviyesini artırabilir, bu nedenle takviye kullanımı da sınırlandırılmalıdır 25.
Kalsiyum yüksekliği durumunda, bir doktora danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: