• Buradasın

    Kale yaprağı çiğ yenir mi?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kale (kıvırcık lahana) yaprakları çiğ olarak tüketilebilir 124. Ancak, yapraklarının sert yapısını yumuşatmak için limon suyu veya zeytinyağı ile masaj yapmak önerilir 14.
    Çiğ kale, tiroid fonksiyonunu etkileyebilen yüksek oranda guatrojen içerir, bu nedenle tiroid rahatsızlığı olan bireylerin dikkatli tüketmesi önerilir 15.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kale yemeği nasıl yapılır?

    Kale (kıvırcık lahana) yemeği yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir: 300-500 gr kıyma; 2 kuru soğan; 2 diş sarımsak; yarım kangal sucuk; az salça; 2 bardak su; baharat, tuz; zeytinyağı. Yapılışı: 1. Kale yapraklarını yıkayıp incecik doğrayın. 2. Kıymayı soğan, sarımsak ve baharatla zeytinyağında kavurun. 3. Sucukları ekleyip 5 dakika daha kavurun. 4. Kale yapraklarını ilave edip 10 dakika kavurun. 5. Suyu ekleyip pişirin. İsteyen yanına pilav da yapabilir. Ayrıca, kale ile çorba, smoothie, salata gibi farklı yemekler de yapılabilir.