• Buradasın

    Kale yaprağı çiğ yenir mi?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Evet, kale yaprağı çiğ olarak yenebilir 12. Genellikle salatalarda ve smoothielerde bu şekilde tüketilir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kale yemeği nasıl yapılır?

    Kale yemeği yapmak için iki farklı tarif önerisi: 1. Kale Çorbası Tarifi: - Malzemeler: 2 demet kale, 1 demet pazı, 2 su bardağı sıcak su, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 adet limon (kabukları soyulmuş), 1 adet avokado, 1 çorba kaşığı zerdeçal, Himalaya tuzu. - Yapılışı: Kale ve pazıları yıkayın. Avokadonun kabuğunu ve çekirdeğini çıkarın. Tüm malzemeleri blender'da karıştırın, üzerine zerdeçal ve tuzu ekleyip tekrar karıştırın. 2. Kale Kavurması Tarifi: - Malzemeler: 300-500 gr kıyma, 2 kuru soğan, 2 diş sarımsak, yarım kangal sucuk, az salça, 2 bardak su, baharat, tuz, zeytinyağı. - Yapılışı: Kıymayı soğan, sarımsak ve baharatla zeytinyağında kavurun. Sucukları ekleyip 5 dakika daha kavurun. Ardından kaleyi ekleyip 10 dakika daha kavurun, suyu ekleyip pişirin.