Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kalamar dolması yapmak için gerekli malzemeler:
- 4 adet orta boy kalamar 1;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 adet orta boy kuru soğan 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- 1 adet orta boy kırmızı biber 1;
- 4 adet kurutulmuş domates 1;
- 4 adet kültür mantarı 1;
- yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1;
- 1 adet orta boy rendelenmiş limon kabuğu 1;
- 1 tatlı kaşığı kekik 1;
- yarım çay kaşığı tuz 1.
Yapılışı:
- Bütün olarak alınan kalamarların iç organları kuyruk kısmından çekilerek çıkarılır 1.
- Uç kısmından tutularak kalamarın dışındaki deri hızlı bir şekilde çekilir 1.
- Ortasında yer alan şeffaf kemik tek parça halinde alındıktan sonra kalamar bol suda yıkanır 1.
- Derisi alınan kalamar üzerinde kalan zar tabakası, bıçağın ters ve keskin kısmıyla sıyrılarak temizlenir 1.
- Kuru soğan küçük küpler halinde doğranır ve sarımsak rendelenir 1.
- Kırmızı biber ortadan ikiye kesilip çekirdekleri çıkarılır 1.
- Kültür mantarı ve kurutulmuş domatesler ince ince dilimlenir 1.
- Zeytinyağı geniş tabanlı bir tavada kızdırılır 1.
- Kuru soğanlar tavaya alınıp hafif bir renk alana kadar sotelenir 1.
- Sarımsak ilavesiyle aroma kattıktan sonra sırasıyla mantar, kurutulmuş domates ve kırmızı biber küpleri tavaya eklenip yüksek ateşte sotelenir 1.
- Renk alan sebze karışımı derin bir kaseye alınıp soğuduktan sonra kekik, tuz, rendelenmiş limon kabuğu ve kaşar peyniri eklenerek karıştırılır 1.
- Önceden temizlenen kalamarların iç kısımları hazırladığınız iç harçla doldurulur 1.
- Uç kısımları bir kürdan yardımıyla tutturulur 1.
- Üzerlerine zeytinyağı sürülerek önceden kızdırılmış döküm tavaya boylu boyunca yerleştirilir 1.
- Aroma vermesi için sarımsak ve taze kekik eklenen tavada ters yüz edilip kısa sürede pişirilir 1.
Servis önerisi: Arzuya göre rendelenmiş parmesan peyniri ve farklı yeşilliklerden hazırlanmış küçük bir salata eşliğinde sunulabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: