• Buradasın

    Kalamar dolma nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A Turkish kitchen countertop with fresh squid, diced tomatoes, onions, peppers, and garlic arranged neatly beside a sizzling pan filled with golden-brown stuffed calamari, garnished with lemon slices and sprigs of thyme.
    Kalamar dolması yapmak için gerekli malzemeler:
    • 4 adet orta boy kalamar 1;
    • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
    • 1 adet orta boy kuru soğan 1;
    • 2 diş sarımsak 1;
    • 1 adet orta boy kırmızı biber 1;
    • 4 adet kurutulmuş domates 1;
    • 4 adet kültür mantarı 1;
    • yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1;
    • 1 adet orta boy rendelenmiş limon kabuğu 1;
    • 1 tatlı kaşığı kekik 1;
    • yarım çay kaşığı tuz 1.
    Yapılışı:
    1. Bütün olarak alınan kalamarların iç organları kuyruk kısmından çekilerek çıkarılır 1.
    2. Uç kısmından tutularak kalamarın dışındaki deri hızlı bir şekilde çekilir 1.
    3. Ortasında yer alan şeffaf kemik tek parça halinde alındıktan sonra kalamar bol suda yıkanır 1.
    4. Derisi alınan kalamar üzerinde kalan zar tabakası, bıçağın ters ve keskin kısmıyla sıyrılarak temizlenir 1.
    5. Kuru soğan küçük küpler halinde doğranır ve sarımsak rendelenir 1.
    6. Kırmızı biber ortadan ikiye kesilip çekirdekleri çıkarılır 1.
    7. Kültür mantarı ve kurutulmuş domatesler ince ince dilimlenir 1.
    8. Zeytinyağı geniş tabanlı bir tavada kızdırılır 1.
    9. Kuru soğanlar tavaya alınıp hafif bir renk alana kadar sotelenir 1.
    10. Sarımsak ilavesiyle aroma kattıktan sonra sırasıyla mantar, kurutulmuş domates ve kırmızı biber küpleri tavaya eklenip yüksek ateşte sotelenir 1.
    11. Renk alan sebze karışımı derin bir kaseye alınıp soğuduktan sonra kekik, tuz, rendelenmiş limon kabuğu ve kaşar peyniri eklenerek karıştırılır 1.
    12. Önceden temizlenen kalamarların iç kısımları hazırladığınız iç harçla doldurulur 1.
    13. Uç kısımları bir kürdan yardımıyla tutturulur 1.
    14. Üzerlerine zeytinyağı sürülerek önceden kızdırılmış döküm tavaya boylu boyunca yerleştirilir 1.
    15. Aroma vermesi için sarımsak ve taze kekik eklenen tavada ters yüz edilip kısa sürede pişirilir 1.
    Servis önerisi: Arzuya göre rendelenmiş parmesan peyniri ve farklı yeşilliklerden hazırlanmış küçük bir salata eşliğinde sunulabilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kalamar en iyi hangi sosla yenir?

    Kalamar en iyi şu soslarla yenir: Tarator sos. Aioli sos. Tartar sos. Limonlu sos. Kalamar ayrıca acı mayonezli sos veya taze limon ile de servis edilebilir.

    Kalamar en güzel nasıl pişirilir?

    Kalamar en güzel şekilde şu yöntemlerle pişirilebilir: Tavada kalamar. Izgara kalamar. Tüp kalamar. Kalamar pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar: Marine. Pişirme süresi. Yağ miktarı. Izgara teli.

    Kalamar sosuna ne konur?

    Kalamar sosuna konabilecek malzemelerden bazıları şunlardır: bayat ekmek içi; ceviz; sarımsak; yoğurt; mayonez; zeytinyağı; limon suyu; tuz; karabiber. Kalamar sosu tarifi için aşağıdaki kaynaklara göz atılabilir: nefisyemektarifleri.com; lezzet.com; yemek.com; ye-mek.net; canakkaleolay.com.

    Kalamar en güzel hangi tencerede pişer?

    Kalamar, derin bir tavada veya ızgarada en güzel şekilde pişer. Tavada pişirme: Kalamar, bol ve kızgın yağda kızartılarak pişirilir. Izgara pişirme: Izgara telinin kokusuz olmasına dikkat edilmelidir, aksi takdirde ızgara kokusu kalamarlara geçebilir. Kalamar pişirmek için özel bir tencere gerekliliği yoktur; yaygın olarak kullanılan yöntemler için uygun herhangi bir tencere kullanılabilir.