Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kaka yapmak için tüketilebilecek bazı gıdalar:
- Lifli gıdalar: Baklagiller, pancar, pırasa, enginar, ıspanak, lahana, kızılcık, kereviz, keten tohumu gibi lif bakımından zengin gıdalar bağırsakları harekete geçirir 24.
- Meyveler: Kayısı, erik, avokado, üzüm, incir, hurma 125.
- Sebzeler: Brokoli, Brüksel lahanası, tatlı patates 45.
- Yulaf ezmesi, çiya tohumu, keten tohumu, zeytin ve zeytinyağı 12.
- Probiyotik gıdalar: Kefir, turşu, lahana turşusu ve kimchi gibi gıdalar bağırsak sağlığını destekler 35.
Kabızlık sorunu devam ederse bir doktora başvurulması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: