• Buradasın

    Kajunun yoğurtla karışımı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kaju yoğurdu yapmak için gerekli malzemeler:
    • 1 su bardağı çiğ kaju 23;
    • 2 yemek kaşığı limon suyu 23;
    • Çay kaşığının ucuyla tuz 2;
    • 1 su bardağı su 23.
    Hazırlanışı:
    1. Kajuları bir sos tenceresine alıp üzerlerini geçecek kadar su ekleyin 23.
    2. Tencereyi ocağa alıp orta hararetli ateşte kajular yumuşayıp şişene kadar yaklaşık 5-10 dakika kaynatın 23.
    3. Suyunu süzüp soğuk sudan geçirin 2.
    4. Kajuları küçük hazneli bir rondoya alın, limon suyu, tuz ve 3/4 su bardağı su ekleyip en yüksek ayarda krema kıvamına gelene kadar çekin 23.
    5. Hemen veya buzdolabında istediğiniz kadar soğuduktan sonra tüketebilirsiniz 2.
    Kaju yoğurdunu sarımsak veya meyve ekleyerek de çeşitlendirebilirsiniz 2.
    Alternatif olarak, tofulu kaju yoğurdu da yapılabilir 4. Bu tarifte malzemeler arasında 1 su bardağı tofu da bulunur 4.
    Tariflerin orijinal hallerine kevserinmutfagi.com ve vegandefter.com sitelerinden ulaşılabilir 24.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kajun baharat oranı nasıl olmalı?

    Kajun baharatının oranı, kişisel damak zevkine göre değişebilir. Ancak, geleneksel kajun baharatı için genellikle şu oranlar kullanılır: Kırmızı toz biber: 5 yemek kaşığı. Sarımsak tozu: 2 yemek kaşığı. Karabiber: 2 yemek kaşığı taze çekilmiş. Kekik: 2 yemek kaşığı kuru. Fesleğen: 1 yemek kaşığı kurutulmuş. Kimyon: 1,5 yemek kaşığı. Soğan tozu: 2 yemek kaşığı. Toz kırmızı biber: 2,5 yemek kaşığı. Acı pul biber: 1 tatlı kaşığı. Tuz: 1,5 çay kaşığı (isteğe bağlı). Bu malzemeleri bir kavanozda karıştırıp, serin ve kuru bir yerde saklayabilirsiniz. Kajun baharatı, patates, tavuk, deniz ürünleri ve çeşitli sebzelerle uyumludur.

    Kajun baharatı içinde ne var?

    Kajun (cajun) baharatı, genellikle şu baharatların karışımından oluşur: Soğan tozu ve sarımsak tozu. Kuru kekik ve fesleğen. Kimyon. Karabiber. Pul biber ve toz kırmızı biber. Deniz tuzu. Öğütülmüş beyaz biber (isteğe bağlı). Kereviz tohumu (isteğe bağlı). Bazı tariflerde kişniş, hardal tohumu tozu veya zerdeçal gibi baharatlar da bulunabilir. Baharatların oranları, farklı tariflere göre değişiklik gösterebilir.