• Buradasın

    Kajunun yoğurtla karışımı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kaju yoğurdu yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
    Malzemeler:
    • 1 su bardağı çiğ kaju fıstığı 13;
    • 1 bardak temiz içme suyu 1;
    • 1 yemek kaşığı vegan yoğurt (başlangıç mayası olarak) 1.
    Hazırlanışı:
    1. Kaju fıstıklarını ve içme suyunu mutfak robotuna koyun ve çok pürüzsüz bir macun kıvamı elde edene kadar karıştırın 13.
    2. Elde ettiğiniz bu kaju ezmesini seramik veya cam bir kaseye aktarın 1.
    3. Ezmenin üzerine başlangıç mayası olarak vegan yoğurdu ekleyin ve karıştırın 1.
    4. Kaseyi streç filmle kapatın ya da temiz bir bezle güzelce sarın 1.
    5. Sıcak bir dolap içinde ya da kapalı haldeki fırında dinlenmeye bırakın 1. Dinlenme süresi en az altı saat olmalıdır 1. Bu süre bir gece boyunca uzayabilir 1.
    6. Süre sonunda elde edeceğiniz bu vegan kaju yoğurdu oldukça kalın kıvamda ve keskin lezzette olacaktır 1.
    Ayrıca, kaju yoğurdu ile vegan tereyağı da yapılabilir 1. Bunun için gerekli malzemeler: hindistan cevizi yağı, üzüm çekirdeği yağı, toz lesitin, biraz tuz ve isteğe göre renklendirmek için taze sıkılmış havuç suyudur 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kajun baharat oranı nasıl olmalı?

    Kajun baharatı oranı için genel olarak kullanılan ölçüler şunlardır: Malzemeler: - 2 yemek kaşığı kuru kekik - 1 yemek kaşığı kuru fesleğen - 2 yemek kaşığı taze çekilmiş karabiber - 1,5 yemek kaşığı kimyon - 2,5 yemek kaşığı sarımsak tozu - 2 yemek kaşığı soğan tozu - 5 yemek kaşığı toz kırmızı biber - 1 tatlı kaşığı acı pul biber - 1,5 çay kaşığı tuz Bu ölçülerden yaklaşık bir orta boy kavanoz büyüklüğünde baharat karışımı elde edilebilir. Baharat oranları, damak tadına göre değişiklik gösterebilir.

    Kajun baharatı içinde ne var?

    Kajun baharatı genellikle aşağıdaki malzemelerden oluşur: Paprika: Baharata renk ve hafif bir tatlılık katar. Karabiber: Baharatın acılık seviyesini artırır. Sarımsak Tozu: Yoğun bir aroma sağlar. Soğan Tozu: Tat dengesini oluşturur. Kekik: Otlu bir tat ve koku ekler. Kırmızı Pul Biber: Acılık ve renk katmak için idealdir. Kekik ve Biberiye: Baharata otlu ve aromatik bir tat verir. Bu malzemeler, kajun baharatının kendine özgü ve zengin lezzetini oluşturur.