Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kahve, "bulut gibi" bir dokuya sahip olabilir çünkü kahvenin kıvamını etkileyen bazı faktörler bu duruma yol açabilir:
- Kahvenin bayat olması: Kahve çekirdekleri öğütüldükten sonra tazeliğini hızla kaybeder 1.
- Kahve çekirdeklerinin kalitesiz olması: Düşük kaliteli çekirdekler, kahvenin lezzetini ve kıvamını olumsuz etkiler 1.
- Yanlış kahve-su oranı: Kahve miktarının az olması veya suyun fazla olması, kahvenin su gibi ve kıvamsız olmasına neden olabilir 1.
- Kahve öğütme derecesi: Kahvenin yeterince ince öğütülmemesi, ekstraksiyon seviyesini düşürerek kahvenin kıvam almasını engeller 1.
- Ekipmanın kirli olması: Kirli cezve veya kaşık gibi ekipmanlar, kahvenin tadını ve kıvamını olumsuz etkiler 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: