Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kaçerola, yemek pişirme amacıyla kullanılan çok işlevli bir pişirme kabıdır 12. Başlıca kullanım alanları:
- Haşlama: Makarna, pirinç, sebze ve et gibi besinlerin haşlanması için uygundur 15.
- Kızartma ve soteleme: Sığ ve düz tabanlı kaçerolalar, et, sebze ve mantar gibi malzemeleri kızartmak ve sotelemek için tercih edilir 12.
- Çorba ve sos yapımı: Derin kaçerolalar, çorba ve sos pişirmek için idealdir 15.
- Fırın yemekleri: Isıya dayanıklı kulpları sayesinde kaçerolalar, güveç ve fırın yemekleri hazırlamak için de kullanılabilir 15.
- Buharda pişirme: Kapaklı bir kaçerola ile sebzeleri ve etleri buharda pişirmek mümkündür 15.
Kaçerolanın eşit ısı dağılımı özelliği, profesyonel şefler tarafından sofistike yemekler hazırlamak için de kullanılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: