Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sofra bıçakları arasında yaygın olarak bulunan çeşitler şunlardır:
- Ekmek bıçağı: Tırtıklı yapısıyla ekmek ve benzeri unlu mamulleri dağılmadan keser 124.
- Soyma bıçağı: Sebze ve meyvelerin kabuklarını ince bir şekilde soymak için kullanılır 125.
- Domates bıçağı: Kabuklu ve yumuşak sebze ve meyveleri formlarını bozmadan dilimlemek için kullanılır 15.
- Meyve bıçağı: Sert veya yumuşak fark etmeksizin her türlü meyveyi zahmetsiz ve hızlı bir şekilde soyup dilimlemek için kullanılır 125.
- Peynir bıçağı: Peynirleri bıçağa yapışmadan düzgün bir şekilde dilimlemek için kullanılır 145.
- Şef bıçağı: Her türlü gıda maddesini kesmek ve doğramak için kullanılır 125.
- Biftek bıçağı: Kalın etleri kesmek için kullanılır 15.
- Fileto bıçağı: Balık fileto çıkarmak için kullanılır 145.
- Kasap bıçağı (Satır): Et ve sebzeleri ince ince doğramak için kullanılır 145.
- Kemik sıyırma bıçağı: Çiğ eti kemikten ayırmak için kullanılır 145.
Bu bıçakların dışında, özel kullanım alanlarına sahip daha birçok bıçak çeşidi bulunmaktadır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: