Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Mutfakta kullanılan başlıca sofra bıçakları çeşitleri şunlardır:
- Şef Bıçağı (Chef Knife): Genel amaçlı, doğrama, dilimleme ve kıyma için kullanılır 12.
- Et Kesme Bıçağı (Carving Knife): Pişmiş etleri ince dilimlemek veya kesmek için kullanılır 13.
- Sıyırma Bıçağı (Boning Knife): Eti kemikten, deriden ve sinirlerden ayırmak için kullanılır 12.
- Ekmek Bıçağı: Tırtıklı ağzı ile ekmek ve kek gibi unlu mamulleri ezmeden keser 13.
- Peynir Bıçakları: Peynirin bıçağa yapışmaması için özel olarak tasarlanmıştır 13.
- Soyma Bıçağı (Paring Knife): Sebze ve meyveleri soymak ve doğramak için kullanılır 12.
- Balık Bıçakları: Balık ayıklamak ve fileto çıkarmak için kullanılır 13.
- Pizza Bıçağı: Pizza ve börek gibi yiyecekleri kesmek için kullanılır 1.
- Satır (Cleaver): İri kemikli kırmızı etleri kesmek için kullanılan ağır bir bıçaktır 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: