Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kabak kalye içinde bulunan malzemeler şunlardır:
- Kabak: Genellikle orta boy ve taze kabaklar kullanılır 13.
- Domates: 2-3 adet küçük domates eklenir 2.
- Soğan: 1 adet büyük boy kuru soğan piyazlık doğranır 1.
- Sarımsak: 2-3 diş sarımsak ince kıyılır 1.
- Havuç: 1 adet havuç dış kabuğu kazınıp küpler halinde doğranır 2.
- Zeytinyağı: Yemek için 1/4 çay bardağı zeytinyağı kullanılır 1.
- Şeker: 1 çay kaşığı toz şeker eklenir 1.
- Tuz ve karabiber: Yemeğe lezzet katmak için eklenir 15.
- Sıcak su: Yemeğin pişmesi için yarım çay bardağı sıcak su eklenir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: