Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Jura viskisinin tadı, farklı ekspresyonlarına göre değişiklik göstermektedir:
- Jura 12: Burun kısmında narenciye, şeftali, elma, bal gibi meyvemsi-tatlı kokular ile hafif deri, süpürge otu ve tuz bulunmaktadır 1. Damakta ise şeri etkisi belirgin olup, portakal, kuru üzüm, karamel ve çikolata gibi aromalar yoğun meşe, hafif is ve kahve ile birleşmektedir 1.
- Jura 18: Kokuda deniz esintisi, vanilya ve kuru üzüm ile tatlı baharatlara ve çikolataya evrilen bir profil sunmaktadır 3. Damakta erik, üzüm, kiraz gibi meyveler ile odunsu ve baharatsı notalar hissedilmektedir 3.
- Jura Journey: İlk burunda vanilya, top ve hafif meyvemsi zeytin ile fındık gibi hafif topraksal notalar bulunmaktadır 4. Damakta ise vanilya şekeri, hafif karamel, rendelenmiş elma ve rendelenmiş hindistan cevizi ile krem şanti tadı alınmaktadır 4.
Jura viskisi, maltlama işleminde yerel kaynaklı turbanın kullanılmasıyla elde edilen kendine özgü, turbamsı tat profiliyle de tanınmaktadır 2.
Viski tatları kişisel tercihlere göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: