Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Japon sakesi (sake) içme adabı şu şekildedir:
- Servis: Sake, tokkuri adı verilen kulpsuz sürahilerde ve kiriko adı verilen minik bardaklarda servis edilir 13. Bardaklar genellikle cam, porselen veya topraktan yapılır 1.
- Sıcaklık: Sake, sıcak (elli dereceye kadar ısıtılmış) veya soğuk (beş on dereceye kadar soğutulmuş) olarak içilebilir 13. Ayrıca oda sıcaklığında da tüketilebilir 3.
- Doldurma: İçki masasında herkes kendi bardağını doldurur 13. Yaşça küçük veya mevkice düşük olan kişi, bardağını diğer kişinin bardağının altında tutacak şekilde tutar 13.
- Eklemeler: Sake'ye buz eklenerek veya kaynamış su karıştırılarak da içilebilir 23.
- Türleri: Farklı sake türleri vardır ve her birinin kendine özgü bir tadı ve içim şekli olabilir 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: