Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İtalya'ya gidince deneyebileceğiniz bazı ünlü İtalyan şarapları şunlardır:
- Chianti: Toskana bölgesinin en bilinen şaraplarından biridir, Sangiovese üzümlerinden yapılır ve meyvemsi aromalarıyla tanınır 14.
- Barolo: Piemonte bölgesinde üretilen, Nebbiolo üzümlerinden yapılan, zengin ve karmaşık yapıya sahip bir kırmızı şaraptır 13.
- Prosecco: Veneto bölgesinde üretilen, Glera üzümlerinden yapılan, hafif ve ferahlatıcı bir köpüklü şaraptır 12.
- Brunello di Montalcino: Toskana'nın Montalcino kasabasından gelen, Sangiovese grosso üzümlerinden yapılan, derin ve zengin bir kırmızı şaraptır 1.
- Aglianico: Güney İtalya'da, özellikle Campania ve Basilicata bölgelerinde yetiştirilen üzümlerden yapılan, güçlü tanenlere ve zengin meyve tatlarına sahip bir şaraptır 13.
İtalya'nın farklı bölgelerinde daha birçok yerel üzüm ve şarap türü bulunmaktadır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: