Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İtalya'ya gidince denenebilecek bazı şaraplar:
- Barolo ve Barbaresco 12. Piedmont bölgesine özgü, Nebbiolo üzümünden yapılan, kırmızı meyve aromaları ve kiraz, kahve, anason tatları içeren şaraplar 12.
- Chianti 14. Toskana'da üretilen, Sangiovese üzümünden yapılan, yüksek kategoriye ait bir şarap 14.
- Soave 15. Veneto bölgesinde üretilen, durgun veya köpüklü olabilen, beyaz ve sek bir şarap 15.
- Lambrusco 1. Lombardiya'da üretilen, ışıltılı bir İtalyan şarabı 1.
- Nero d’Avola 2. Sicilya'da üretilen, yakut renkli, yoğun meyve aromasına sahip, sek kırmızı bir şarap 2.
- Trebbiano Toscano 2. İtalya'nın merkezinde yaygın olarak yetiştirilen, narenciye aroması, yeşil elma ve beyaz şeftali tadı veren bir beyaz şarap 2.
- Pinot Grigio 2. Kuzey İtalya'da yaygın olarak yetiştirilen, narenciye aromalı, asidi bol, zayıf tanenli bir beyaz şarap 2.
İtalya'da şarap seçimi kişisel zevklere bağlıdır; bu nedenle, bir şarap garsonundan tavsiye almak faydalı olabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: