Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İtalya'nın meşhur tatlılarından bazıları şunlardır:
- Tiramisu 45. Kedidili bisküviler, kahve, kakao tozu, mascarpone peyniri ve yumurtalarla yapılan, hafif ve kremsi bir tatlıdır 4.
- Panna Cotta 4. Süt, krema, şeker ve jelatinin bir araya gelmesiyle yapılan, genellikle karamel sos veya meyve püresi ile servis edilen bir tatlıdır 4.
- Cannoli 14. Tütsülenmiş veya çıtır hamur kabuklarına sarılmış tatlı bir peynir dolgusu içeren, genellikle ricotta peyniri kullanılarak yapılan bir tatlıdır 4.
- Gelato 45. Daha düşük yağ içeriği ve yoğun lezzetiyle klasik dondurmadan farklı olan bir İtalyan dondurmasıdır 4.
- Cassata 4. Sütlü kek tabanı üzerine ricotta peyniri, şeker ve çikolata parçacıkları karışımı ile kaplanan, üzeri fondan ile kaplanıp rengarenk şekerlemelerle süslenen bir tatlıdır 4.
- Sfogliatella 4. Çıtır ve kat kat hamurdan yapılan, içi tatlı peynir dolgulu bir tatlıdır 4.
- Zeppole 4. Kızartılmış tatlı hamur topları olup, genellikle üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir 4.
- Tartufo 4. İtalyan dondurmasının içine çikolata sosu veya likör eklenerek yapılan bir tatlıdır 4.
- Zabaglione 4. Yumurta sarısı, şeker ve Marsala şarabı karışımından yapılan hafif bir tatlıdır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: