Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İsviçre akşam yemeğinde aşağıdaki lezzetler tercih edilebilir:
- Peynir Fondü: İsviçre mutfağının imzası olan bu yemekte, eritilmiş peynire ekmek ve haşlanmış patates bandırılır 12.
- Raclette: Yarı sert bir inek peyniri olan raclette, ızgarada eritilerek servis edilir ve genellikle beyaz şarapla birlikte tüketilir 14.
- Zürcher Geschnetzeltes: Kremalı, mantarlı ve beyaz şarapla yapılmış sos eşliğinde servis edilen kuşbaşı dana eti yemeği 14.
- Bratwürst: Farklı şekillerde pişirilmiş domuz, dana veya tavuk sosisleri, patatesli garnitürle birlikte sunulur 12.
- Spätzle: Yumurtalı hamurdan yapılan İsviçre makarnası, tereyağı ile pişirilip üzerine peynir konularak servis edilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: