Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ispanak haşlama süresi, ıspanağın taze olup olmamasına, yapraklarının kalınlığına ve suyun kaynama derecesine göre 2 ila 5 dakika arasında değişir 3.
- Taze ve ince yapraklı ıspanaklar: 2-3 dakikada haşlanır 3.
- Daha kalın ve beklemiş ıspanaklar: 4-5 dakika haşlanmalıdır 3.
Ispanakları haşlamak için:
- Bol su ile yıkayın 12.
- Yemeklik doğrayın 1.
- Kaynar suya atıp 10 dakika kaynatın 1.
- 10-15 dakika sonra ıspanaklar haşlanmış olacaktır 1.
Ispanakların yeşil rengini koruması için, kaynama suyuna bir tutam karbonat eklenebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: