Buradasın
Ispanağın acı tadı nasıl giderilir kekte?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ispanağın acı tadını kekte gidermek için aşağıdaki yöntemler denenebilir:
- Şeker eklemek: Ispanak pişerken içine 1-2 adet kesme şeker eklemek, acı tadı hafifletebilir 15.
- Limon suyu veya sirke kullanmak: İspanakları limon suyu veya sirke gibi asidik bir sıvıyla marine etmek, acı tadı hafifletebilir 2.
- Taze ıspanak seçmek: Taze, diri ve koyu yeşil yapraklı ıspanaklar, daha az acı bir tat sunar 12.
- Diğer malzemelerle pişirmek: Ispanağı soğan, sarımsak, zeytinyağı veya baharatlarla birlikte pişirmek, tadını iyileştirebilir 12.
Ispanakta bulunan oksalik asit, acı tada neden olabilir 15. Bu madde, pişirme sırasında bazı yöntemlerle azaltılabilir.
Ispanakla ilgili başka bir sorun olan histamin hassasiyeti durumunda, bir sağlık uzmanına danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: