• Buradasın

    Islak İrmik Helvası kaç dakika bekletilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Islak irmik helvası dinlendirme süresi en az 10 dakika olmalıdır 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    İrmik helvası en güzel nasıl yapılır?

    İrmik helvasını en güzel şekilde yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Malzemeler: 1,5 su bardağı irmik, 1,5 su bardağı toz şeker, 1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı tereyağı, 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık. 2. Yapılışı: - Su, şeker ve sütü bir tencereye alıp kısık ateşte kaynamaya bırakın. - Tereyağını bir tencerede eritip fıstıkları ekleyin ve kavurun. - İrmiği tencereye alıp tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kısık ateşte 20 dakika kavurun. - İyice kavurduktan sonra hazırladığınız karışımı helvanın içine azar azar ekleyip karıştırmaya devam edin. - 10 dakika pişirdikten sonra tencerenin üzerini nemli bir mutfak bezi veya kağıt havlu ile örtüp kapağı kapatın ve 15-20 dakika dinlendirin. - Demlenen helvayı kâselere alıp ters çevirerek servis edin. Alternatif olarak, süt kullanmadan sadece su ve sıvı yağ ile de irmik helvası yapabilirsiniz.

    İrmikli helvanın kıvamı nasıl olmalı?

    İrmikli helvanın kıvamı, yumuşak ve yapışkan olmalıdır. Helvanın kıvamını sağlamak için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır: 1. İrmik Kavurma: İrmik, altın sarısı rengini alana kadar kavrulmalıdır. 2. Sıvı Malzemelerin Eklenmesi: Kavrulan irmiğe, sıcak şerbeti azar azar eklemek ve sürekli karıştırmak gerekir. 3. Dinlendirme: Helva piştikten sonra, ocaktan alınıp 10-15 dakika dinlendirilmelidir. 4. Servis: İrmikli helva, genellikle sıcak olarak servis edilir.

    İrmik tatlısı nasıl yapılır?

    İrmik tatlısı yapımı için gerekli malzemeler: 1 litre süt; 10 yemek kaşığı toz şeker; 7 yemek kaşığı irmik; 1 paket vanilya; 1 adet limon kabuğu; 4 adet şeftali; 1 paket kakaolu bisküvi; 3 yemek kaşığı tereyağı; Yarım su bardağı çekilmiş ceviz; 2 yemek kaşığı pudra şekeri. Yapılışı: 1. Süt, irmik, vanilya, toz şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak pişirin. 2. Muhallebi kıvamına gelince kenara alın. 3. Kakaolu bisküviyi rondodan geçirin veya elinizle kırın. 4. Tereyağını eritin ve çektiğiniz bisküvileri tereyağı ile harmanlayın. 5. 18 cm.’lik bir kalıba bisküvileri bastırarak taban yapın, buzdolabına koyarak iyice sertleşmesini bekleyin. 6. Buzdolabından çıkan tabanın üzerine hazırladığınız irmikli karışımın yarısını dökün, üzerine dilimlenmiş şeftalileri yerleştirip diğer yarısını da dökün ve şeftalileri dizip, üzerine ceviz ve pudra şekeri serperek buzdolabında soğutun. Çikolatalı irmik tatlısı yapımı için gerekli malzemeler: 1 litre ılık süt; 1 su bardağı toz şeker; 1 su bardağı irmik; 1 paket vanilya; 1 yemek kaşığı tereyağı; Üzeri için: 1 paket çikolata sosu, 2 su bardağı ılık süt. Yapılışı: 1. İrmik tatlısı için sütü bir tencereye alın. 2. Üzerine irmik ve şekeri ekleyin. 3. Bu karışımı kıvam alana kadar orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. 4. Kıvam alan irmik tatlısının üzerine tereyağı ve vanilyayı da ekleyip güzelce karıştırın. 5. Tatlınızı yerleştireceğiniz borcamı su ile hafifçe ıslatın. 6. Pişirdiğiniz irmik tatlısını borcamın üzerine dökün ve eşit şekilde dağıtın. 7. Tatlınız oda sıcaklığına gelene kadar bekledikten sonra soğuması için