• Buradasın

    İskenderun karidesi neden meşhur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A vibrant plate of large, plump pink shrimp from İskenderun, garnished with fresh herbs and lemon slices, set against a backdrop of the turquoise waters of İskenderun Bay, with local fishermen in traditional attire hauling nets nearby.
    İskenderun karidesi, büyük boyutu ve bol eti nedeniyle meşhurdur 2. Ayrıca, vitamin, mineral, B12 kaynağı ve protein açısından zengin olması ve kanserle mücadelede koruyucu etkisi olduğu düşünülen selenyum içermesi de bu karidesinin ününü artırmıştır 2.
    Bunun yanı sıra, İskenderun Körfezi'nde jumbo karides türünün bulunması ve bu karidesinin sadece bu bölgede yetişmesi, onu dünyanın en lezzetli karidesi yapmaktadır 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    İskenderun Körfezi'nde hangi karides var?

    İskenderun Körfezi'nde bulunan bazı karides türleri: Jumbo karides. Akdeniz karidesi (Penaeus kerathurus). Ayrıca, Süveyş Kanalı'nın açılmasından sonra İskenderun Körfezi'ne yerleşen 14 egzotik karides türü de bulunmaktadır.

    İskenderun'un neyi meşhur?

    İskenderun'un meşhur olan bazı özellikleri şunlardır: Hatay mutfağı: Künefe, kağıt kebabı, humus, biberli ekmek gibi zengin ve benzersiz lezzetler sunar. İskenderun Deniz Müzesi: Türkiye'nin üçüncü deniz müzesi olup, denizcilikle ilgili çeşitli eserler barındırır. Arsuz Plajı: Akdeniz'in berrak ve sıcak sularıyla ünlü, denize girilmeye uygun bir plajdır. Payas Kalesi (Cin Kulesi): 13. yüzyılda Haçlı Seferleri sırasında Cenevizliler tarafından inşa edilmiştir. Soğukoluk Yaylası (Güzelyayla): İskenderun ile Belen arasında yer alan, piknik ve doğa yürüyüşleri için uygun bir yayladır. Titus Tüneli: Roma dönemine ait tarihi bir yapıdır. İlk Kurşun Müzesi ve Atatürk Evi: Dörtyol ilçesinde yer alır, Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcını simgeler.