• Buradasın

    Dana işkembe dolması nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Dana işkembe dolması yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
    Malzemeler:
    • 3 kg dana veya kuzu işkembe 1
    • 3 su bardağı pirinç 1
    • 1 bağ maydanoz 1
    • 4 tane kuru soğan 1
    • 2 yemek kaşığı biber salçası 1
    • 1 buçuk yemek kaşığı domates salçası 1
    • 1 buçuk yemek kaşığı kuru nane 1
    • 1 yemek kaşığı tuz 1
    • 1 yemek kaşığı karabiber 1
    • 1 tatlı kaşığı kimyon 1
    • 2 yemek kaşığı pulbiber 1
    • 1 su bardağı iç yağ 1
    Hazırlanışı:
    1. Soğanı yemeklik doğrayın, maydanozu ve iç yağı küçük küçük doğrayıp bir kaba alın 1.
    2. Üzerine yıkanıp süzülmüş pirinç ve kalan diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırın 1.
    3. İşkembeyi bir karış büyüklüğünde parçalara kesip etrafını dikin ve bir tarafını açık bırakın 1.
    4. Hazırladığınız içten 2 yemek kaşığı doldurup açık kalan kısmını dikin 1.
    5. Düdüklü tencereye alıp üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin, kapağı kapatıp ocağa alın 1.
    6. Düdüklü fısladıktan sonra orta ateşte 1-1,5 saat kadar pişirip sıcak servis edin 1.
    Bu tarif, Adana mutfağına ait bir lezzettir 35.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    İşkeme dolması kaç saatte pişer?

    İşkembe dolması pişirme süresi, 4 saat olarak belirtilmiştir.

    İşkembenin içine ne konur?

    İşkembenin içine konulan malzemeler, işkembe dolması tarifine göre değişiklik gösterebilir. Genel olarak kullanılan malzemeler şunlardır: İşkembe dolması için: İç harç: Pirinç, soğan, maydanoz, salça, tuz, karabiber, kimyon. Sos: Tereyağı, salça, tuz. Ayrıca, işkembeyi haşlarken sıcak su, tuz, soğan, havuç, defne yaprağı ve sarımsak gibi malzemeler de eklenebilir.

    Migrosta dana işkembesi nasıl pişirilir?

    Migrosta dana işkembesi pişirmek için aşağıdaki tarifi kullanabilirsiniz: Malzemeler: - 500 gram Migros dana işkembesi - 1 adet orta boy kuru soğan - 1 adet taze sıkılmış limon suyu - 1 adet kereviz sapı - 2 dal taze biberiye - 1/2 çay kaşığı tuz - 4 yemek kaşığı yoğurt - 1/2 adet taze sıkılmış yumurta sarısı - 2 yemek kaşığı un Yapılışı: 1. Kereviz sapını iri parçalar halinde kesin ve ayıklanmış kuru soğanı ortadan ikiye bölün. 2. Temizlenmiş ve doğranmış dana işkembe, kuru soğan, taze sıkılmış limon suyu, doğranmış kereviz sapı ve taze biberiyeyi derin bir tencereye alın. 3. Terbiye karışımı için yoğurt, taze sıkılmış limon suyu, yumurta sarısı, un ve tuzu çırpıcı yardımıyla karıştırın. 4. Haşlanan işkembelere hazırladığınız terbiye karışımını azar azar ekleyip karıştırarak pişirme işlemini sürdürün. 5. Ocaktan aldığınız sıcak çorbayı, dövülmüş sarımsak ve sirke ilavesiyle servis edin. Ayrıca, dana işkembesi pişirmek için nohutlu işkembe tarifi de mevcuttur.