• Buradasın

    Dana işkembe dolması nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Dana işkembe dolması yapmak için gerekli malzemeler:
    • 3 kg dana işkembe 2;
    • 3 su bardağı pirinç 2;
    • 1 bağ maydanoz 2;
    • 4 kuru soğan 2;
    • 2 yemek kaşığı biber salçası 2;
    • 1,5 yemek kaşığı domates salçası 2;
    • 1,5 yemek kaşığı kuru nane 2;
    • 1 yemek kaşığı tuz 2;
    • 1 yemek kaşığı karabiber 2;
    • 1 tatlı kaşığı kimyon 2;
    • 2 yemek kaşığı pul biber 2;
    • 1 su bardağı iç yağ 2.
    Yapılışı:
    1. Soğanı yemeklik doğrayın ve maydanozu küçük küçük kesin 2.
    2. Tüm malzemeleri karıştırıp harcı hazırlayın 2.
    3. İşkembeyi bir karış büyüklüğünde kesip etrafını dikin ve bir tarafını açık bırakın 2.
    4. Hazırladığınız içten 2 yemek kaşığı koyup dikin 2.
    5. Düdüklü tencereye yerleştirip üzerini geçecek kadar su ekleyin 2.
    6. Düdüklü tencere fısladıktan sonra 1,5 saat pişirin 2.
    Püf noktaları:
    • İşkembeyi birkaç kez sirkeli suyla temizlemek hijyen açısından önemlidir 23.
    • Dolma harcını pirinç yerine pilavlık bulgurla da hazırlayabilirsiniz 2.
    • Pişirme süresi uzun bir yemektir, düdüklü tencere kullanılmazsa pişmesi 3 saati bulabilir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    İşkembenin içine ne konur?

    İşkembenin içine baharatlı pirinç harcı konur. İç harç malzemeleri: 1 çay bardağı pirinç; 1 adet soğan; 1/3 demet maydanoz; 1 tatlı kaşığı salça; 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon. Ayrıca, bazı tariflerde kıyma da eklenebilir.

    Migrosta dana işkembesi nasıl pişirilir?

    Migros'ta dana işkembesi pişirmeye dair özel bir tarif bulunamamıştır. Ancak, genel olarak dana işkembesi pişirmek için aşağıdaki adımlar izlenebilir: 1. Temizleme: İşkembe, soğuk su altında iyice durulanarak temizlenir. 2. Haşlama: Temizlenmiş işkembe, bir tencereye konur ve üzerini geçecek kadar su eklenir. 3. Pişirme: Kaynadıktan sonra ateş kısılır ve yaklaşık 2-3 saat pişirilir. 4. Servis: İşkembe dilimlenerek sıcak olarak servis edilir, genellikle yanında limon ve sirke ile sunulur. Ayrıca, işkembe çorbası veya salatası gibi farklı tarifler de denenebilir.

    İşkeme dolması kaç saatte pişer?

    İşkembe dolması, düdüklü tencerede yaklaşık 40-45 dakika pişer. Geleneksel tarifte ise, 3 su bardağı su ve tuz ilave edilerek yapılan pişirme işlemi, dolmaların yumuşaması için 40-60 dakika arasında sürer.