İşkembeyi soslu sevenler için işkembe sarımsak sosu uygun bir seçenektir. İşkembe sarımsak sosu için gerekli malzemeler: 4-5 diş sarımsak; 1 su bardağı yoğurt; 1/2 su bardağı zeytinyağı veya tereyağı; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe göre); 1 tatlı kaşığı limon suyu; 1/2 çay kaşığı karabiber; Maydanoz (süslemek için). Hazırlanışı: 1. Sarımsaklar soyulup, ince bir şekilde ezilir veya rendelenir. 2. Bir kapta yoğurt ve ezilmiş sarımsaklar karıştırılır. 3. Zeytinyağı veya tereyağı bir tavada ısıtılır ve içerisine pul biber eklenerek hafifçe kavrulur. 4. Kavrulan yağ, yoğurt ve sarımsak karışımının üzerine dökülür. 5. Tuz, limon suyu ve karabiber eklenerek tüm malzemeler iyice karıştırılır. 6. Sos, servis yapmadan önce buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirilirse, lezzeti daha da artar. Ayrıca, işkembe sosu için 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı un, 4 yemek kaşığı yoğurt, 1 adet limon suyu, 1 çay kaşığı tuz ve 1 diş sarımsak kullanılarak hazırlanan sos da tercih edilebilir.