Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İskandinavlar, doğanın sunduğu en saf ve taze malzemeleri kullanan basit ama etkileyici yemekler severler 2.
İskandinav mutfağının bazı sevilen yemekleri:
- Gravlax: Şeker, tuz ve dereotu ile marine edilerek hazırlanan somon, genellikle çavdar ekmeği ve hardal sosuyla servis edilir 14.
- Lutefisk: Kurutulmuş balığın odun külüyle fermente edilmesiyle elde edilen geleneksel bir yemek 14.
- Pickled Herring (Turşu Ringası): Sirke, şeker ve baharatlarla marine edilen ringa balığı, her öğünde tüketilebilir 1.
- Köttbullar: İsveç köftesi, genellikle patates püresi ve lingonberry reçeliyle servis edilir 25.
- Finnbiff: Norveç’e özgü ren geyiği yahnisi 2.
- Raggmunk: İsveç’e özgü patatesli pankek 5.
- Brunostlı Waffle: Norveç’in kahverengi peyniri ile servis edilen waffle 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: