Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Işınlamanın faydaları şunlardır:
- Gıda Kaynaklı Hastalıkların Önlenmesi: Işınlama, gıdalardaki patojen bakterileri ve parazitleri yok ederek gıda kaynaklı hastalıkları azaltır 12.
- Raf Ömrünün Uzatılması: Mikroorganizmaların büyümesini yavaşlatarak gıdaların daha uzun süre dayanmasını sağlar 13.
- Haşere Kontrolü: Kimyasal böcek ilaçları kullanmadan böcek istilasını kontrol altına alır 2.
- Numunenin Kalitesinin Korunması: Gıdanın duyusal özelliklerini (lezzet, renk, doku) genel olarak korur 2.
- Ekonomik Katkı: Hasat sonrası gıda kayıplarını azaltarak ülke ekonomisine katkıda bulunur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: