Buradasın
İrmikli makarna üretimi nasıl yapılır pdf?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İrmikli makarna üretimi hakkında detaylı bir PDF dosyası bulunamamıştır. Ancak, genel makarna üretim süreci şu aşamalardan oluşur:
- Temizleme ve Tavlama: Makarnalık sert buğday temizlenir ve su ile tavlanır 24.
- Öğütme ve Eleme: Buğday öğütülerek irmik haline getirilir ve elenir 24.
- Yoğurma ve Şekillendirme: İrmik, su ile karıştırılarak mikserlerde yoğrulur ve kalıplara alınarak şekil verilir 24.
- Kurutma ve Soğutma: Şekiller kurutmaya alınır, kurutmadan çıkan makarna soğutulur 24.
- Dinlendirme ve Ambalajlama: Makarna, silolarda dinlendirilir ve paketleme makinalarında ambalajlanarak satışa hazır hale getirilir 24.
İrmikli makarna tarifi için ise aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 1 su bardağı un 1
- 1 su bardağı irmik 1
- 1 yumurta 1
- 3 yumurta sarısı 1
- Yarım çay bardağı su 1
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- Sosu için: 3 su bardağı cevizli ezme, 1 bardak tulum peyniri, 1 yemek kaşığı hazır pesto sos, yarım çay bardağı zeytinyağı, taze biberiye 1
Yapılışı:
- Un ve irmiği harmanlayıp çukur bir kaseye alın 1.
- Yumurta, yumurta sarıları, su ve zeytinyağını ekleyip hamur toparlanıncaya kadar yoğurun 1.
- Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 3-4 saat dinlendirin 1.
- Dinlenen hamuru 4 eşit bezeye ayırın ve merdane ile ince açın 1.
- Bıçak yardımıyla orta kalınlıkta kısa şeritler kesin ve unlayıp bir bezle kapatın 1.
- 10-15 dakika bekletip tuzlu kaynar suda haşlayın 1.
- Sosu için tüm malzemeleri sos tenceresinde karıştırıp makarnanın haşlandığı sudan 2 kepçe ilave ederek ısıtın 1.
- Haşlanan makarnanın suyunu süzüp sosun olduğu tencereye alın ve karıştırın 1.
- Taze biberiye ile süsleyerek servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: