Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İncir püresi yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- İncirlerin baş kısımları koparılır, yıkanır ve tencereye alınır 1.
- Üzerine su ilave edilir ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte kaynatılır 1.
- İncirler sulanıp rengi açık kahve olunca altı kapatılır ve blenderden geçirilerek püre haline getirilir 1.
- Sık kullanılmayan bir masanın veya balkonun üzerine yağlı kağıt serilir 1.
- İncir püresi ince bir tabaka halinde ıspatula yardımıyla yağlı kağıtların üzerine yayılır 1.
- Pürenin üzerine ceviz serpilir ve havanın ısısına ve kuruluğuna göre 3-4,5 gün kurumaya bırakılır 1.
- Kuruyan püreler makasla kesilerek rulo yapılır veya muska şekli verilir 1.
İncir püresini, kırmızı erik gibi farklı meyvelerle de yapabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: