Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İlikli su (ilikli kemik suyu) yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 kg dana veya kuzu kemiği (ilikli) 13;
- 2 litre su 1;
- 1 yemek kaşığı sirke 13;
- 1 soğan (isteğe bağlı) 1;
- 1 havuç (isteğe bağlı) 1;
- 1 kereviz sapı (isteğe bağlı) 1;
- Tuz (damak tadına göre) 1.
Hazırlanışı:
- Kemikleri soğuk suyla yıkayın ve tencereye alın 1.
- Su, sirke, soğan, havuç ve kerevizi ekleyin 1.
- Kaynamaya başladıktan sonra köpükleri alın ve kısık ateşte 6-8 saat pişirin 1.
- Ara ara su ekleyin ve kemiklerin üzerini suyun kaplamasına dikkat edin 1.
- Piştikten sonra suyu süzün ve soğumaya bırakın 1.
- Soğuduktan sonra yağları donduktan sonra katılaşması için buzdolabında bekletin 1.
- Yağları aldıktan sonra kalan kemik suyunu dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: