Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İçli köfte yapımı için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Malzemeler:
- Dış harcı için: 500 gr çiğ köftelik et, 5 su bardağı ince bulgur, 1 soğan, 2 yemek kaşığı kırmızı pul biber, tuz, karabiber 1.
- İç harcı için: 1 kg orta yağlı kıyma, 1 su bardağı ceviz içi, 4 orta boy soğan, tuz, kırmızı pul biber 1.
- Kızartmak için: Zeytinyağı 1.
Yapılışı:
- İç harcı hazırlamak: Kıymayı tencereye alıp orta ateşte karıştırarak kavurun 1. Kıyılmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin 1. Ufalanmış ceviz içi, tuz ve kırmızı pul biber ekleyip tencereyi ocaktan alın 1.
- Dış harcı hazırlamak: İnce bulguru geniş bir kaba alın 1. Kıyılmış soğan, zırhla kıyılmış et, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip iyice yoğurun 1.
- Şekillendirme: Yoğurduğunuz harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın 1. İşaret parmağınızla iç kısmını oyarak şekil verin 1. Oluşan boşluğa iç harç ekleyip ağız kısmını kapatın 1.
- Pişirme: Tüm harcı aynı şekilde hazırladıktan sonra, zeytinyağında kızartıp servis yapın 1.
Püf noktası: İçli köfte yaparken harcın güzelce yoğrulması ve tam kıvamında olması önemlidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: