Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İç pilav yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar:
- Pirinçlerin ıslatılması 45. Pirinçler, nişastasını atması için ortalama 30 dakika ile 1 saat arasında ılık suda bekletilmelidir 45.
- Limon suyu eklenmesi 14. Pişirme sırasında tencereye eklenen birkaç damla limon suyu, pilavın beyaz kalmasını sağlar 14.
- Doğru su oranı 14. 1 su bardağı pirinç için 1,5 su bardağı su eklenmelidir 14.
- Kavurma aşaması 4. Pirinçler, şeffaf bir görünüm alana kadar kavrulmalıdır 5.
- Demlenme 145. Pilav, ocaktan alındıktan sonra tencere ile kapak arasına temiz bir mutfak havlusu veya kağıt havlu konularak demlendirilmelidir 145.
- Tavuk suyu kullanımı 5. Normal su yerine tavuk suyu kullanmak, daha lezzetli bir iç pilav elde edilmesini sağlar 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: