• Buradasın

    Hosui asya armudu ne zaman toplanır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A sunlit orchard in Turkey with ripe Hosui Asian pears hanging from lush green branches, ready for harvest, while a farmer in traditional attire gently picks the fruit with a woven basket at their feet.
    Hosui Asya armudu, 28 Ağustos ile 10 Eylül tarihleri arasında toplanır 3.
    Hasat zamanı, rakıma göre değişiklik gösterebilir; rakım düştükçe hasat öne gelirken, rakım arttıkça hasat zamanı ilerleyen haftalara kayar 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Hosui armudu nerede yetişir?

    Hosui armudu, Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde sorunsuz olarak yetiştirilebilir.

    Hosui Asya armudu kaç yılda meyve verir?

    Hosui Asya armudu, dikimden sonraki 2-3 yıl içinde meyve vermeye başlar. Ancak tam meyve verimine genellikle 4-5 yıl içinde ulaşır.

    Hosui armutun özelliği nedir?

    Hosui armudunun bazı özellikleri: Ağaç özellikleri: Orta kuvvette ve yarı dik gelişim gösterir. Meyve özellikleri: Orta iri, uzun saplı, basık ve şişkin bir yapıya sahiptir. Meyve kabuğu altın sarısı, kahverengi zemin üzerine sarı-beyaz lentiselli (benekli) olup, az paslıdır. Meyve eti beyaz, çok sulu, gevrek ve kendine özgü aromalıdır. Yetiştirme koşulları: Erwinia (ateş yanıklığı) hastalığına dayanıklıdır. Tüm armut yetiştirilebilen bölgelerde başarıyla gelişir. Çok verimli bir yapısı olduğundan meyve seyreltmesi yapılması önemlidir. Depolama ve hasat: Hasat edildiği dönemde yeme olumuna gelir ve 4-5 ay süre ile soğuk hava depolarında muhafaza edilebilir. Hasat tarihleri yıllara göre değişmekle beraber, Bursa'da genellikle Ağustos ayının ilk haftasında gerçekleşir.

    Armut hangi mevsimde yetişir?

    Armut, yaz ve sonbahar meyvesidir. Hasat dönemi, Haziran ayından Ekim ayının ortalarına kadar devam eder.

    Armut dalında ne zaman toplanır?

    Armutların dalında ne zaman toplanacağı, armut türüne ve hasat zamanına bağlı olarak değişir. Bazı armut türlerinin hasat zamanları şu şekildedir: Akça. Deveci armudu. Mustafabey. Coscia. Dr. Jules Guyot. Williams. Grand Champton. Beurre Clairgeau. Ankara armudu. Passa Crassane. Armutların hasat zamanının geldiğini, meyve kabuklarının zemin renginden, meyvenin daldan kopma durumundan, meyve sertliğinden ve suda eriyebilir kuru madde miktarından anlamak mümkündür.