Hosui armudunun bazı özellikleri: Ağaç özellikleri: Orta kuvvette ve yarı dik gelişim gösterir. Meyve özellikleri: Orta iri, uzun saplı, basık ve şişkin bir yapıya sahiptir. Meyve kabuğu altın sarısı, kahverengi zemin üzerine sarı-beyaz lentiselli (benekli) olup, az paslıdır. Meyve eti beyaz, çok sulu, gevrek ve kendine özgü aromalıdır. Yetiştirme koşulları: Erwinia (ateş yanıklığı) hastalığına dayanıklıdır. Tüm armut yetiştirilebilen bölgelerde başarıyla gelişir. Çok verimli bir yapısı olduğundan meyve seyreltmesi yapılması önemlidir. Depolama ve hasat: Hasat edildiği dönemde yeme olumuna gelir ve 4-5 ay süre ile soğuk hava depolarında muhafaza edilebilir. Hasat tarihleri yıllara göre değişmekle beraber, Bursa'da genellikle Ağustos ayının ilk haftasında gerçekleşir.