Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hizan balının bazı özellikleri:
- Doğal ve organik 12. Hizan karakovan balı, şeker ve katkı maddesi içermeden doğal olarak üretilir 12.
- Yüksek besin değeri. Prolin değeri 500 ile 800 arasında olup, protein değeri Anzer balından daha yüksektir 2.
- Zengin aroma ve tat. Bu, bölgedeki kekik, geven ve acı çiçek gibi çeşitli bitki türlerinden kaynaklanır 13.
- Sağlık açısından faydalı. Doğal antibakteriyel özellikleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirebilir ve antioksidanlar açısından zengindir 3.
- İhracat potansiyeli. Hizan balı, iç piyasanın yanı sıra Hollanda, İngiltere ve Katar gibi ülkelere de ihraç edilmektedir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: