Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hitit mutfağında çeşitli yemekler bulunmaktaydı:
- Çorbalar: Nohut çorbası, bezelye çorbası, mercimek çorbası 1.
- Ekmekler: Sade ekmek (ninda.imza), arpalı ekmek, peynirli ve incirli ekmek, ballı ekmek 12.
- Et yemekleri: Happena (happina), ešri (esri), kistanziya, zalpa 1.
- Tahıl, meyve ve sebze yemekleri: Kayısı ezmesi, salatalıklı beruwa, nohutlu beruwa 1.
- İçkiler: Şarap, bira, gestin.lal (ballı şarap), kas.lal (ballı bira) 12.
Ayrıca, Hititler hayvan ürünlerinden tereyağı, çökelek ve peynir yaparak bunları da tüketmişlerdir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: