• Buradasın

    Hinkali ve hıngal aynı mı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Hinkali ve hıngal aynı değildir, ancak her ikisi de Kafkas mutfağına özgü bir tür mantıdır 123.
    Hıngal, farklı yörelerde "haluj", "gabın", "hınkal", "hambal", "hingel", "hangel" gibi isimlerle de anılan, özellikle Sivas, Kars, Çorum gibi bölgelerde yapılan bir mantı çeşididir 124.
    Hinkali ise Gürcü mutfağına özgü bir tür mantıdır 35.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Hıngalın içine ne konur?

    Hıngalın içine et veya patatesli iç harcı konur. İç harcı için gerekli malzemeler: 300 gram kıyma; 1 adet orta boy kuru soğan (rendelenmiş); 1 tutam kıyılmış maydanoz; tuz, karabiber. İç harcı hazırlama: Tüm malzemeler karıştırılıp homojen hale gelene kadar yoğrulur. Hıngal, arzuya göre peynirli iç harcıyla da hazırlanabilir.

    Hinkal hangi etten yapılır?

    Hinkal yemeği, sığır ve koyun eti karışımı kullanılarak yapılır.

    Hinkalinin içine ne konur?

    Hinkalinin içine genellikle şu malzemeler konur: Etli iç harcı: Kıyma, domuz eti, sığır veya kuzu eti, soğan, baharatlar (pul biber, karabiber, tuz, kimyon, satureja, acı biber). Alternatif iç harcı: Peynir, patates veya mantar.