Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hindistan cevizi genel olarak iki ana çeşide ayrılır: geleneksel ve kısa gövdeli 3.
Geleneksel Hindistan cevizi türleri şunlardır:
- Yeşil Hindistan Cevizi (Genç Hindistan Cevizi): Kabukları yeşildir, içi daha sulu ve jölemsi bir et yapısına sahiptir 14.
- Kahverengi (Olgun) Hindistan Cevizi: Sert, lifli dış kabuğu ve kalın beyaz eti ile bilinir 14.
- Kral Hindistan Cevizi (Sri Lanka’ya özgü): Turuncu renkli kabuğu ile ayırt edilir, genellikle sadece sıvı kısmı için kullanılır 1.
Kısa gövdeli türler ise daha hızlı meyve verir ve hasadı daha kolaydır 1.
Ayrıca, muskat Hindistan cevizi olarak bilinen ve Karayip adalarında sıkça görülen bir çeşit daha vardır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: