Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hemşin balının özellikleri şunlardır:
- Üretim Yeri: Rize'nin Hemşin ilçesi ve çevresindeki yüksek rakımlı yaylalarda üretilir 12.
- Doğal ve Katkısız: Şeker veya katkı maddesi içermez 2.
- Flora Çeşitliliği: Zengin bitki örtüsü sayesinde yüzlerce farklı endemik bitki türünden elde edilir 2.
- Aroma ve Kıvam: Koyu kıvamlı ve yoğun aromatik bir tada sahiptir 2.
- Besin Değeri: Antioksidan, vitamin ve mineraller açısından zengindir, bağışıklık sistemini güçlendirir 12.
- Sindirim Sistemi: Doğal enzimleri sayesinde mide rahatsızlıklarını hafifletebilir 2.
- Enerji Verici: Doğal karbonhidrat kaynağıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: