• Buradasın

    Hardallı tavuk nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Hardallı tavuk yapmak için iki farklı tarif bulunmaktadır:
    1. Hardallı Tavuk Tarifi (Sofra Dergisi) 1:
      • Malzemeler: 4 adet dövülmüş tavuk göğsü, 1 çay kaşığı hardal, 1 kase yoğurt, bir tutam karabiber, fesleğen, 1 çay kaşığı tozşeker, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, 2 diş sarmısak, tuz 1.
      • Hazırlanışı: Tavukları hafifçe haşlayın 1. Ayrı bir yerde hardal, yoğurt, karabiber, tuz, tozşeker, fesleğen, sıvıyağ ve dövülmüş sarmısağı karıştırın 1. Tavuk etlerinin üzerine bu sosu sürün 1. Tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış orta ısılı fırında üzeri kızarana dek (yaklaşık 20 dakika) pişirin 1. Fırından alıp, kiraz domateslerle süsleyin 1.
    2. Ballı Hardallı Tavuk Tarifi (Lezzet Dergisi) 3:
      • Malzemeler: 4 parça kemiksiz tavuk pirzola, 3 yemek kaşığı hardal, 3 yemek kaşığı bal, 1/2 su bardağı su, 1 yemek kaşığı soya sosu, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 4 diş sarımsak, 1 tutam maydanoz, karabiber, tuz 3.
      • Hazırlanışı: Tavukları karabiber ve tuzla harmanlayın 3. Bir kabın içerisinde hardal, soya sosu, bal ve suyu karıştırın 3. Tavanın içerisine zeytinyağı ekleyerek ısıtın 3. Tavukları arkalı önlü olacak şekilde kızartın 3. Sarımsakları havanda ezdikten sonra tavukların içine ekleyin 3. Tavanın kapağını kapatarak 5 dakika bu şekilde pişirin 3. Tavukları ara sıra çevirerek kızartın 3. Hazırladığınız ballı sosu tavaya ekleyin ve tavuklar sosu çekene kadar, yaklaşık 2-3 dakika, pişirin 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Tavuk pişirmede hangi tavuk kullanılır?

    Tavuk pişirmede her türlü tavuk parçası kullanılabilir, ancak en yaygın olarak tercih edilenler şunlardır: 1. Göğüs: Saf protein açısından zengin olup, şinitzel, köfte, nugget, ızgara ve sote gibi tariflerde kullanılır. 2. Kanat: Kemiğe yakın lezzetli eti ve etrafındaki yağlı deri sayesinde mangal ve fırında pişirme için uygundur. 3. But: Yağlı bir et olduğu için fırında ve tavada pişirmeye uygundur. 4. Kalça: Sebzeli doyurucu öğünler için tercih edilir. Ayrıca, tavuğu haşlayarak da çeşitli yemekler hazırlanabilir.

    Tavuk içine hangi baharatlar konur?

    Tavuk içine konabilecek bazı baharatlar şunlardır: 1. Biberiye: Tavuk ve et yemeklerinde sıkça kullanılan aromatik bir baharattır. 2. Köri: Tavuk kavurması ve sotesinde tercih edilen, yoğun bir tat katan baharat. 3. Pul Biber: Acı sevenler için vazgeçilmez bir baharat olup, sulu tavuk yemeklerinde kullanılır. 4. Kimyon: Tavuk sote ve tavuk dürümde iştah açıcı ve lezzetli bir etki yaratır. 5. Kekik: Tavuk etine ayrı bir lezzet katan, ızgarada pişirilen tavuklarda kullanılan bir baharattır. 6. Toz Kırmızı Biber: Tavuğun rengini kızartarak güzelleştiren ve yumuşak yapan bir baharat. 7. Karabiber: Acımsı tadı ve yoğun kokusuyla dikkatli kullanılması gereken bir baharattır.