Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hardallı tavuk yapmak için iki farklı tarif bulunmaktadır:
- Hardallı Tavuk Tarifi (Sofra Dergisi) 1:
- Malzemeler: 4 adet dövülmüş tavuk göğsü, 1 çay kaşığı hardal, 1 kase yoğurt, bir tutam karabiber, fesleğen, 1 çay kaşığı tozşeker, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, 2 diş sarmısak, tuz 1.
- Hazırlanışı: Tavukları hafifçe haşlayın 1. Ayrı bir yerde hardal, yoğurt, karabiber, tuz, tozşeker, fesleğen, sıvıyağ ve dövülmüş sarmısağı karıştırın 1. Tavuk etlerinin üzerine bu sosu sürün 1. Tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış orta ısılı fırında üzeri kızarana dek (yaklaşık 20 dakika) pişirin 1. Fırından alıp, kiraz domateslerle süsleyin 1.
- Ballı Hardallı Tavuk Tarifi (Lezzet Dergisi) 3:
- Malzemeler: 4 parça kemiksiz tavuk pirzola, 3 yemek kaşığı hardal, 3 yemek kaşığı bal, 1/2 su bardağı su, 1 yemek kaşığı soya sosu, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 4 diş sarımsak, 1 tutam maydanoz, karabiber, tuz 3.
- Hazırlanışı: Tavukları karabiber ve tuzla harmanlayın 3. Bir kabın içerisinde hardal, soya sosu, bal ve suyu karıştırın 3. Tavanın içerisine zeytinyağı ekleyerek ısıtın 3. Tavukları arkalı önlü olacak şekilde kızartın 3. Sarımsakları havanda ezdikten sonra tavukların içine ekleyin 3. Tavanın kapağını kapatarak 5 dakika bu şekilde pişirin 3. Tavukları ara sıra çevirerek kızartın 3. Hazırladığınız ballı sosu tavaya ekleyin ve tavuklar sosu çekene kadar, yaklaşık 2-3 dakika, pişirin 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: