Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hem yeşil hem de olgunlaşmış muzlar kendi alanlarında faydalıdır.
Yeşil muzlar, dirençli nişasta içerikleri daha yüksek olduğu için glisemik indeksi daha düşüktür ve bu nedenle şeker hastaları için daha uygundur 24. Ayrıca, kolon sağlığını destekleyen bakteriler içerirler ve iyi bir probiyotik kaynağıdırlar 4.
Olgunlaşmış muzlar ise nişastalarını basit şekere dönüştürerek hızlı bir şekilde enerji kaynağı haline getirirler 24. Antioksidan içerikleri daha yüksektir ve lif açısından yeşil muza göre daha zengindirler 2.
Her iki muz türünün de aşırı tüketiminden kaçınılmalı ve özellikle kronik rahatsızlıkları olanlar için doktora danışılmalıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: