Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Alkol içeren bazı çikolata türleri şunlardır:
- Likörlü çikolatalar 14. Konyak, viski, rom, kiraz likörü gibi çeşitli likörler kullanılarak yapılır 14.
- Şaraplı ve şampanyalı çikolatalar 1. Genellikle kırmızı veya beyaz şarap kullanılarak üretilir 1.
- Bira ile yapılan çikolatalar 1. Karamel ve malt aroması ile zenginleştirilir 1.
Ayrıca, Toffifee ve Merci gibi bazı Alman çikolatalarında da az miktarda alkol (etanol) kullanıldığı belirtilmiştir 23.
Alkollü çikolatalar tüketirken, içerdikleri alkol oranı, tazelik ve yerel yasal düzenlemeler gibi faktörlere dikkat edilmelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: